Spørgsmål og svar

Kan min udlejer smide mig ud, eller er der andre konsekvenser?

En sag mod din udlejer om huslejen, kan ikke få konsekvenser for dig som lejer af boligen. Din udlejer kan ikke smide dig ud af ejendommen på baggrund af, at du opretter en sag om din husleje mod dem. Den danske lejelov beskytter i stort omfang dig som lejer af boligen, og en udlejer har derfor begrænsede muligheder for at opsige dig som lejer, hvor en sag mod din udlejer i huslejenævnet altså ikke er en af dem.  

Kan min udlejer klage over en afgørelse?

Hvis huslejenævnet vurderer at du betaler for meget i husleje, og din udlejer derfor skal sænke huslejen (og evt. betale for meget betalt husleje tilbage), kan din udlejer dog vælge at anke sagen til Boligretten. Dette skal din udlejer gøre inden for 4 uger efter huslejenævnet er kommet med deres afgørelse.  

 

Hvad sker der hvis udlejer vinder sagen?

Hvis din udlejer, imod vores forventninger, skulle vinde sagen, opnår du ikke nogen huslejereduktion, eller modtager kompensation for den husleje du har betalt, da huslejenævnet vurderer, at din husleje er korrekt sat. Hvis din udlejer skulle vinde sagen, skal du ikke betale noget, da vi kun tager os betalt såfremt vi vinder din sag. Vi kan aldrig garantere at vi vinder din sag, da det er huslejenævnet der har det sidste ord i vurderingen af om din husleje er for høj. Vi tager dog kun sager hvor vi vurderer, at der er sandsynlighed for at huslejen er for høj, så vi bestræber os altid på at vinde alle de sager vi tager.  

Hvor lang tid tager en sag?

Vi kan ikke sige præcis hvor lang tid en sag vil tage, da huslejenævnene rundt om i landet har forskellige ventetider. Nogle huslejenævn tager kun 1-2 måneder om at behandle en sag, mens andre huslejenævn tager over 6 måneder.